Pagina afdrukken

Dessert recepten

Dessert, zoetigheid, een stokpaardje voor vele kinderen.

Vaak heeft ons kind, op één of ander moment, en sommigen over een langere periode, moeilijkheden met eten. Ze lusten vaak dingen plots niet meer, willen hun groenten niet meer opeten, enz.

Wat ze vaak wél nog lusten, en dit verandert voor velen zelden of nooit, is dessert. Of ze zijn ziek, en eten gaat er met moeite in. Maar een stukje chocolade of iets dergelijks, lusten ze vaak wel nog.

Om in zulk een periode toch creatief te blijven, ook al wensen ze bepaalde dingen niet, heb ik speciale desserten uitgezocht die toch lekker zijn, maar ook voedingsrijk, en waar uw kind soms zelfs groente binnenkrijgt zonder dit te beseffen.

Ik hoop dat u even veel plezier beleeft aan deze recepten als wij, en dat u een inspiratie mag vinden om uw eigen gezonde desserten te creëren…

 

chocolademousse met avocadoChocolademousse met Avocado Dessert

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 0 minuten

Voor 6 personen

 

 

Ingrediënten: 

– 3 middelgrote rijpe avocado’s
– 1 kopje ongezoet cacaopoeder
– ¼ tot ½  kopje onbewerkte honing
– 1/4 theelepel zout
– 1/2 banaan (optioneel, het kan ook zonder. Bij ons thuis vinden ze het allemaal lekkerder met banaan)
– 1 soeplepel kokos-, amandel-, rijst- of havermelk (optioneel indien men het meer lopend verkiest)

Bereiding: 

  1. Snij de avocado’s in twee, neem er de pit uit en lepel de pulp in een mengkom
  2. Voeg het cacaopoeder, de honing, banaan en wat zout toe.
  3. Mix de ingrediënten met een blender tot een homogene massa.
  4. Optioneel: Voeg de melk toe tot je de vereiste dikte van de mousse bereikt.
  5. Onmiddelijk serveren of in de koelkast bewaren voor max. 3 dagen.

 

chocolade kokos snoepjesChocolade-kokos snoepjes

Voorbereiding: 5 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Voor +/- 12 personen

 

 

Ingrediënten: 

– ½ kopje onbehandelde kokosolie
– 1/4 kopje onbewerkt cacaopoeder
– 2 eetlepels onbewerkte honing (of stevia indien gewenst, alleen hoeveelheid moet dan mogelijks aangepast worden)
– 1/4 kopje chocolade nibs (tenminste 65% cacao)

Bereiding: 

  1. Smelt de kokosolie, de chocolade of cacao nibs en voeg de honing toe. Zo gauw het gesmolten is, haal de mengeling van het vuur.
  2. Voeg het cacao poeder toe en roer goed.
  3. Giet in kleine vormpjes (zoals bvb ijsklontjes vormen lenen zich hier goed toe) en plaats de vormen in de diepvries voor een 30-tal minuten.
  4. Neem de snoepjes uit de vormpjes en dien meteen op. (kan ook nog enkele dagen in de koelkast bewaard worden).

 

mango cremeMango Crème Dessert

Voorbereiding: 20 minuten

Kooktijde: 0 minuten

Voor 4 personen

 

 

Ingrediënten: 

Mango crème bodem:
– 2 mango’s, gepeld en in schijven of stukken gesneden
– 1/2 kopje vers geperst sinaasappelsap
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels onbewerkte honing (optioneel)

Slagroom van Kokosmelk (bovenste laag)
– 1 blikje biologische kokosmelk (waar het vloeibare en dikke gedeelte duidelijk gescheiden zijn)
(of een karton zachte tofu of een grote, rijpe banaan, indien men dit verkiest)
– 1 theelepel Tagatesse (of 1 eetlepel onbewerkte honing of andere zoetstof naar keuze.)

Bereiding: 

  • Plaats de eerste vier ingrediënten in een blender.
  • Mix voor een minuut, of tot het puree is.
  • Giet de puree in kommetjes voor individuele porties.
  • Neem de kokoscrème uit het blik met een lepel, in een mixkom. Zet het vloeibare gedeelte van de melk in de koelkast voor later in een smoothie of gerecht te gebruiken.
  • Voeg de Tagatesse of onbewerkte honing toe aan de kokoscrème.
  • Mix de kokoscrème op medium of hoge snelheid met een electrische mixer tot het er uit ziet als slagroom.        (Indien u tofu of banana gebruikt, opkloppen in een blender tot het er zonder brokjes en als een crème uit ziet)
  • Schep een lepel of twee van de slagroom, tofu, of banaan bovenop de mango puree.
  • Onmiddellijk serveren of in de koelkast bewaren tot de gasten klaar zijn om het te eten.

Smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bewustengezondmetjekind.be/dessert-recepten/