Pagina afdrukken

Etherische Olie – Raindrop Techniek

Eén van de onderwerpen waar ik gepassioneerd over ben, is het coachen van mensen in het dagelijks gebruik van etherische olie van therapeutische kwaliteit, om hun levenskwaliteit te verhogen en hen emotioneel te ondersteunen.

De olie waarmee ik, na lang zoeken en onderzoeken, werk, is van Young Living. Ik heb er verscheidene andere geprobeerd, maar was niet tevreden van de werking ervan. De werking van deze oliën echter heeft zich over de laatste jaren al keer op keer aan mij bewezen. Al mijn kennissen en klanten zijn heel tevreden over.

Etherische oliën zijn in principe geen vloeistoffen, ze zijn aromatische, vluchtige vloeibare dampen, die men in vele vruchten, bloemen, bomen, wortels, struiken en zaden kan vinden. Dampen zijn als gassen. Daarom ruiken we ze, ze verdampen. Pure, onvervalste oliën zijn uiterst geconcentreerd en krachtig. Het gebruik ervan geeft een ervaring die men nergens anders vindt.

Dr LeAnne Deardeuff, in haar boek “Inner Transformations Using Essential Oils”, beschrijft haar ervaring met Young Living oliën zo: “Oliën van Young Living hebben een energie of elektriciteit die ik niet heb gezien of gevoeld in andere oliën. Etherische oliën van Young Living hebben een schittering en het effect van een ‘lichtshow’, net als wanneer je naar een vuurwerk kijkt, of wanneer je opkijkt naar de nachtelijke sterren. Ze bewegen en schitteren. Dit vertelt me dat ze leven.”

Het gebruik van etherisch olie in ons dagelijks leven is geen hype. Reeds 5000 jaar geleden werden etherische oliën gebruikt voor allerlei doeleinden (en sommige van deze eeuwenoude oliën waren van zulke goede kwaliteit dat ze nu nog actief zijn).

Etherische olie van therapeutische kwaliteit kan je op de huid gebruiken, inwendig of verstuiven met een ultrasoon verstuiver (als de olie verhit, verliest het een groot deel van zijn werking). Inwendig gebruik zou ik enkel doen in samenwerking met een coach of therapeut, getraind in aromatherapie. De meeste oliën zijn NIET puur en dus NIET geschikt voor orale inname.

limbisch-systeem

Omdat etherische olie aromatische, vluchtige, vloeibare dampen zijn, worden zij heel gemakkelijk in ons lichaam opgenomen. Wij ruiken de olie. De reukzin is het enige zintuig dat geconnecteerd is met de limbische lob van de hersenen, het emotionele controle-center. Daarom bereiken de olie molecules binnen de 22 seconden de hersenen, kan men binnen 2 minuten de oliën terugvinden in het bloed en na ongeveer 20 minuten zal de olie een effect hebben op elke cel in ons lichaam. Een geur kan een emotie uitlokken voor we er ons bewust van zijn.

Een van de mogelijke manieren om olie te gebruiken is in een massage. Dr. Tiffany Field, PhD zegt hierover:

“Wanneer je de drukreceptoren onder de huid stimuleert, vertraagt de hartslag, wordt de voeding in ons spijsverteringskanaal beter opgenomen in het lichaam en komt serotonine vrij in onze bloedsomloop. Wanneer dat gebeurt, verminder je de pijn en verhoog je de alertheid.”

Er zijn voetmassages, handmassages, oormassages mogelijk. Deze zijn vrij simpel en kunnen met een gepaste olie worden gedaan. Een speciale techniek is de Raindrop Techniek. Die kan u bij ons ook ervaren.

raindrop-technique

De Raindrop Techniek Massage is gebaseerd op oeroude Tibetaanse leer en die van de Lakota indianen.

Het is een zachte maar zeer krachtige techniek, gebaseerd op de synergetische werking van etherische oliën. Het is de combinatie die balans en transformatie in het lichaam bewerkstelligt en het lichaam ondersteunt op zowel psychisch- als op emotioneel vlak.

Wilt u graag meer weten over hoe u eraan begint om etherische olie in uw dagelijks leven te integreren? Vraag dan naar onze kosteloze informatieve sessies die we regelmatig organiseren.

Wilt u graag een Raindrop Techniek massage ervaren? Contacteer ons per e-mail of telefonisch om een sessie in te plannen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bewustengezondmetjekind.be/etherische-olie/