Pagina afdrukken

Ouder – U kunt meer dan u denkt

Wanneer het op gezondheid aankomt, dan horen of lezen we vaak verwarrende berichten. Wat is voor u, als ouder, nu het beste om te doen? Er is geen definitieve leidraad, ten eerste omdat ieder kind anders is en anders reageert, en ten tweede, omdat het belangrijk is voor u als ouder, om er zelfbewuste keuzes in te maken.

Wel zijn er een paar essentiële zaken die u kunnen helpen in uw zoektocht om uw kind het beste van zichzelf te laten ontdekken.

  1. Geef uw kind zoveel mogelijk zelfgemaakte voeding, met zo weinig mogelijk geraffineerde ingrediënten.
  2. Gebruik voor het koken zoveel mogelijk ongeraffineerde kokosolie. Andere plantaardige oliën zijn hier niet geschikt voor, omdat zij potentieel schadelijke stoffen bevatten voor uw gezondheid .Olijfolie is één van de beste in salades of met rauwe ingredienten.
  3. Geef uw kind regelmatig visolie supplementen. Met de vervuiling van de zeeën en het feit dat veel vis deze dagen wordt gekweekt in grote tanken, is het belangrijk uw kind ook goede Omega 3 olien te geven via visolie supplementen.
  4. Zorg dat uw kind dagelijks voldoende water drinkt van goede kwaliteit. Omdat kinderen zo snel groeien, zijn zij in feite constant uitgedroogd.
  5. Geef uw kind dagelijks een goede hoeveelheid Vitamine C voor een goede gezondheid. In de regel hebben zij 30-50mg per kilogram lichaamsgewicht nodig. Het dagelijks eten van groenten en fruit is hierbij niet voldoende. Vaak zullen ze ook nog supplementen nodig hebben, en meer nog wanneer ze ziek zijn.
  6. Zeker tijdens de winter, zou u uw kind ook nog een dagelijkse hoeveelheid Vit D3 supplement geven .Tijdens deze koude maanden worden hun Vitamine D3 niveaus anders veel te laag, wat op zijn beurt het afweersysteem afbreekt.
  7. En vooral, vergeet niet een dagelijkse hoeveelheid warmte, knuffels en dichte nabijheid .Kinderen houden hier doorgaans van en de hoeveelheid knuffels die u nu geeft, zal er later voor zorgen dat uw kind bij u komt wanneer het een probleem heeft.

kinderen uitdroging

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen:

Dr. F. Batmanghelidj, Water als goedkoopste medicijn

Dr. John Cannell,

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bewustengezondmetjekind.be/ouder-u-kunt-meer-dan-denkt/