«

»

Bericht afdrukken

Cafeïne – Vriend of vijand?

Sinds het moment dat koffie en andere dranken met cafeïne ingevoerd waren naar de Westerse wereld een paar honderd jaar geleden, zijn we geëvolueerd naar een maatschappij die geobsedeerd is met stimulanten. Het wereldwijde gemiddelde dagelijkse cafeïne verbruik wordt geschat op ongeveer 70 tot 76 mg per persoon. Maar volgens de European Food & Safety Authority (EFSA), verbruikten Europese volwassenen gemiddeld tot 319 mg per dag in 2015! Het komt mogelijks ook niet als een verrassing dat de meest populaire bronnen van cafeïne koffie, thee en frisdranken zijn.

Wat gebeurt er met al die cafeïne in uw lichaam?

EnagicOngeveer 45 minuten nadat u cafeïne-bevattende voeding of drank tot u heeft genomen, absorbeert uw lichaam ongeveer 99% van die cafeïne. En omdat cafeïne niet mengt met water, kan het vrij vloeien doorheen alle membranen, wat een open toegang tot uw bloedcellen, hersenen, enz. levert.

Cafeïne zou stemmingen beïnvloeden (vooral angst), uw slaap, het vloeien van het bloed naar de hersenen, motorische vaardigheden, de mogelijkheid om te multi-tasking, ofwel meerdere dingen tegelijk te doen, hoofdpijn, enzovoorts. Tot slot werken de meeste dranken met cafeïne vochtafdrijvend, wat er voor kan zorgen dat u uitgedroogd geraakt door het groot aantal keer dat men moet urineren zonder de nodige belangrijke vloeistoffen aan te vullen.

Misschien heeft u het gevoel dat het kopje koffie of thee in de ochtend noodzakelijk is, zelfs onvermijdelijk. (en zo ook het kopje in de voormiddag, kort na de middag, na het avondeten, in de avond, enz.), maar er IS wel degelijke een andere manier van leven! U kan uw dorst lessen, voldoen aan uw hunkeringen, door uw lichaam te geven wat het nodig heeft met gezond alkalisch Kangen Water®!

Als u nog niet klaar bent om caffeïne op te geven, dan kan u er tenminste voor zorgen dat u minstens 1 groot glas Kangen Water® drinkt voor elke drank die u drinkt met caffeïne, zodat u uw lichaam kan re-hydrateren.

U kan ook koffie of thee zetten met Kangen Water®!

Is het u ooit opgevallen dat zelfs koffie of thee van de beste kwaliteit, toch slecht kan smaken, wanneer het is klaargemaakt met zuur kraanwater? Verander naar puur, lekker Kangen Water® om de natuurlijke, subtiele smaken van uw favoriete dranken naar buiten te brengen, en u zal het verschil onmiddelijk smaken! 

Kangen Water® – Superieure Hydratatie

Drinking WaterIn tegenstelling tot dranken met caffeïne, zal het overvloedig drinken van Kangen Water® een goede hydratatie ondersteunen, alsook optimale fysieke prestaties.

Als een geïonizeerd alkalisch water, gaat Kangen Water® verder dan alleen maar het hydrateren van het lichaam! Alkalisch water ondersteunt het welzijn van lichaamsorganen en kan helpen in het neutraliseren van vrije radicalen. Dit krachtig water is als het ware een opruimdienst voor vrije radicalen, door de antioxidanten, en het kan heel gemakkelijk voorhanden zijn in uw eigen keuken.

Glass of WaterBeeldt u zich in dat u elke ochtend start met een drank die u eigenlijk fris en gehydrateerd kan doen voelen voor de rest van de dag. Dankzij Enagic® Kangen Water®, kan dit ook uw realiteit worden door slechts een druk op de knop!

Gooi uw thermos vandaag nog de deur uit, vervang deze door herbruikbare glazen waterflessen en drink Kangen Water® voor een langdurig goede gezondheid!

U zal er geen spijt van krijgen.

Voor meer informatie: www.kangenbelgie.be

Verander Uw Water, Verander Uw Leven!

Over de auteur

admin

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bewustengezondmetjekind.be/kangenwater/koffie-vriend-vijand/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *