«

»

Bericht afdrukken

Vitamine C – hoeveel heeft men dagelijks nodig?

Hoeveel Vitamine C heeft u en uw kind eigenlijk nodig – dagelijks?

hoeveel vit c hebben we nodig

Over dit onderwerp bestaat er veel verwarring. Sommigen denken dat de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid de aanbevolen maximum hoeveelheid Vitamine C is. Niets is minder waar. Het huidige 90 mg voor mannen en 75 mg per dag voor vrouwen, is wat je minimaal hoort te nemen dagelijks, om geen scheurbuik te krijgen. Maar alvorens je scheurbuik krijgt, zijn er al een heleboel symptomen waaraan men kan lijden, maar die waarschijnlijk niet worden gezien als te wijten aan een vitamine C tekort.

Anderen vragen zich af of het eten van een grote hoeveelheid groenten en fruit dagelijks (zoals in vegetariƫr, fruitariƫr of vegan, bvb.) voldoende is om te voorzien in de noden van het lichaam voor vitamine C. Dat is echter niet zo, ook zij krijgen per dag eigenlijk niet meer dan 100mg vitamine C binnen door het eten van groenten en/of fruit.

Daarom, als u bovenstaande raadgeving volgt door middel van dagelijkse groenten en fruit, alsook supplementatie, dan geeft u uw lichaam en dat van uw kind de kans om op natuurlijke wijze een zekere balans te brengen, het afweersysteem te verbeteren en het aantal ziekte voorvallen te verminderen.

Aangezien Vitamine C niet wordt opgeslagen, noch kan worden aangemaakt door ons lichaam, moeten we er dagelijks voldoende van innemen.

Waar gebruikt het lichaam deze Vitamine C allemaal voor?

  • Het helpt het lichaam om collageen aan te maken, wat we nodig hebben om de huid, spieren, zenuwen, organen en zelfs botten soepel te houden.
  • Het helpt bij het opbouwen of onderhouden van een goed afweersysteem.
  • Het werkt als een antioxidant en beschermt de lichaamscellen tegen de schade die vrije radicalen veroorzaken.

 

Over de auteur

admin

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.bewustengezondmetjekind.be/voeding-supplementen/vitamine-c-hoeveel-dagelijks-nodig/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *